'Russische supporters moeten citytrip naar Gent toch niet annuleren'

'Russische supporters moeten citytrip naar Gent toch niet annuleren'

30-11-2015 07:15

De kans bestaat dat er volgende week woensdag toch Russische fans aanwezig zullen zijn in de Ghelamco Arena. De Gentse burgemeester Daniël Termont keert mogelijk terug op zijn beslissing om de fans van Zenit niet toe te laten in het stadion.

Afgelopen vrijdag liet Termont nog weten dat hij geen Russische fans in het gehele Gentse grondgebied wou zien. Volgens de burgemeester zou dat namelijk voor problemen zorgen met de grote Turkse gemeenschap in Gent. Zenit repliceerde daarop dat de wedstrijd dan maar op neutraal terrein gespeeld moest worden.

Na lang overleg klonk de Gentse burgemeester toch een pak gematigder. "Ik weet dat er een enorme hetze leeft op de sociale media", aldus Termont tegenover Het Nieuwsblad. "Ik kan voorlopig enkel zeggen dat ik de beslissing nog niet heb ondertekend. Ik ben samen met mijn diensten aan het kijken of er een andere oplossing is. Het kan nog twee richtingen uit: ofwel blijven we bij de beslissing, ofwel kunnen de Zenit-supporters alsnog komen. Daarvoor wacht ik op de antwoorden op een paar voorstellen die ik heb gedaan aan Binnenlandse Zaken."