Kritiek blijft aanzwellen voor Van Gaal: Zo werkt het toch niet?

Kritiek blijft aanzwellen voor Van Gaal: "Zo werkt het toch niet?"

29-11-2015 17:13

Louis van Gaal heeft er een nieuwe criticaster bij. Na Paul Scholes en Rio Ferdinand spuwt nu Peter Schmeichel zijn gal over het werk van de manager bij Manchester United.

United kwam zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Leicester City en opnieuw was het spel niet indrukwekkend. Schmeichel begrijpt de fans die meer entertainment willen zien. "Mensen komen niet voor niets naar Manchester United kijken. Ze willen aanvallend voetbal zien, even alle ellende van de week vergeten", aldus de Deen bij Sky Sports.

Schmeichel, oud-doelman van United, ergert zich dit seizoen groen en geel aan het spel dat onder Van Gaal wordt gespeeld. "Ze spelen de bal maar wat rond, het lijkt nergens op. Dit is niet wat de fans willen zien. Ik wil een Manchester United zien dat wedstrijden wil winnen, dat negentig minuten lang op het gas drukt. Het is saai."

Ook het feit dat Van Gaal juist tevreden was met de 1-1 tegen Leicester, leidt tot irritatie bij Schmeichel. "Ik ben teleurgesteld in zijn reactie. Hij zegt dat ze één grote kans hebben gekregen, maar dat Memphis Depay de bal niet goed aannam. Anders had hij gescoord. Maar zo werkt het toch niet? Manchester United wacht niet op één kansje, ze moeten tien tot twaalf kansen per wedstrijd creëren. Ik heb geen idee wat Van Gaal nu eigenlijk wil.'