RSC Anderlecht richt zich opnieuw tot burgemeester: Dit is een cadeau

RSC Anderlecht richt zich opnieuw tot burgemeester: "Dit is een cadeau"

28-11-2015 16:31

Het zijn erg tumultueze dagen geweest voor het Belgische voetbal. Het positieve is dat bijna alle Belgische ploegen een goede beurt maakten in de Europese competities. Het minder goede nieuws is dat de terreurdreiging de prestaties een beetje overschaduwen. Ook RSC Anderlecht werd er het slachtoffer van, maar zij kregen wel goed nieuws te horen van de burgemeester. 

Eerder gaf Eric Tomas, de burgemeester van Anderlecht, aan dat de wedstrijd tegen OH Leuven achter gesloten deuren zou gespeeld worden. Dat werd niet op gejuich onthaald door de fans en het bestuur. Maar nadat de terreurdreiging in Brussel van niveau vier naar niveau drie ging, besliste de burgemeester om toch fans toe te laten in het Constant Vanden Stockstadion. "Ik ben heel blij dat we voor publiek mogen spelen. Het is goed dat we ons leven weer oppikken", zegt Roger Vanden Stock in Het Nieuwsblad.

Ook Besnik Hasi, die ook al aangaf dat de fans een extra troef betekenen voor de ploeg, is tevreden dat het stadion gevuld zal geraken. "Een goeie sfeer jaagt je toch altijd vooruit. Het is een cadeau dat we met publiek mogen spelen", klinkt het duidelijk. Het Belgische voetbal kan een scenario zoals bij de partij tussen Club Brugge en Napoli missen als kiespijn.