Ferrera dacht aan Guido Brepoels toen hij voor Standard koos

Ferrera dacht aan Guido Brepoels toen hij voor Standard koos

26-11-2015 11:49

Yannick Ferrera beleefde een moeilijke beginperiode bij Standard. Na het nodige zoekwerk lijkt hij de Rouches nu toch weer op de rails te hebben. Met tien punten uit de laatste vijf wedstrijden kan Standard opnieuw omhoog kijken.

Ferrera startte dramatisch met een één op negen in de thuiswedstrijden tegen Lokeren, OHL en Westerlo. Naar eigen zeggen heeft hij nooit gedacht: 'Was ik maar in Sint-Truiden gebleven!'

"Neen! Voor ik bij Standard tekende maakte ik me de bedenking dat de kern van STVV best oké was, dat daar iets mee te doen viel, maar ik vermoedde ook dat er zeker spelers zouden verkocht worden. En om één goed seizoen te draaien en nadien in de anonimiteit te verzeilen... neen, neen! Als ik op de lange termijn dacht, moest ik naar Standard", aldus Ferrera in Sport/Voetbalmagazine.

"Ken je Guido Brepoels nog?" stelt Ferrera. "Kampioen in tweede met STVV, dan meteen een vijfde plaats in eerste klasse. Vervolgens Dessel, eventjes Waasland-Beveren en tegenwoordig spreekt niemand nog over hem. Ik heb aan Brepoels gedacht toen Standard me contacteerde. Mijn ambitie is titels winnen. Die kans is hier groter dan in Sint-Truiden."