Schiet Anderlecht in actie? 'Paars-wit wil piste Hazard heropenen'

Schiet Anderlecht in actie? 'Paars-wit wil piste Hazard heropenen'

26-11-2015 06:26
1

Terwijl AA Gent sier maakt in de Champions League, heeft Anderlecht het moeilijk in de Europa League. Ook in de competitie loopt paars-wit een beetje achter de feiten aan. In Brussel kan men dus een kwaliteitsinjectie goed gebruiken. De naam van Thorgan Hazard valt daardoor weer in Brussel. 

Stadion-presentator Tom Coninx kwam met het gerucht op de proppen. Volgens hem wil Anderlecht de aankomende winter weer proberen om Hazard naar Brussel te halen. Twee winters geleden probeerde Anderlecht dat nog tevergeefs. Hazard blonk destijds uit bij Zulte Waregem. Essevee huurde hem van Chelsea. Paars-wit deed er alles aan om het huurcontract van Hazard over te nemen, maar slaagde niet in zijn poging om de aanvallende middenvelder te strikken.

Hazard bracht een groot deel van zijn jeugd door bij Lens. In 2012 tekende hij net zoals zijn broer Eden een contract bij Chelsea. In Londen was Thorgan niet meer dan kernopvulling voor de jeugdploeg. Chelsea leende hem uit aan Zulte Waregem. Daar maakte Hazard naam. Hij leidde Zulte Waregem naar de tweede plaats in de stand en veroverde de Gouden Schoen. Het leverde hem ook een transfer naar Borussia Mönchengladbach op. In Duitsland gaat het met de loopbaan van Hazard met ups en downs. Tegenwoordig is hij niet meer zeker van een basisplaats.