Club-verdediger is er erg aan toe: is Duitse wonderdokter zijn laatste hoop?
Speciale behandeling moet hem redden

Club-verdediger is er erg aan toe: is Duitse wonderdokter zijn laatste hoop?

29-07-2015 07:14

Club Brugge-verdediger Bjorn Engels heeft nu bijna een jaar geen partij meer gespeeld, en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Blauw-zwart doet nogal geheimzinnig over zijn fysieke paraatheid, maar hij is ondertussen wel naar Duitsland gestuurd.

Engels heeft een erg broze knie, de boomlange verdediger is dan ook heel gevoelig voor overbelasting. Club wil daar een mouw aanpassen en gooit nu alles in de strijd om hem fit te krijgen. De 73-jarige Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt moet het geheime wapen worden. Hij is vast in dienst bij de Duitse nationale ploeg en een wereldautoriteit als het gaat om knieblessures.

Müller-Wohlfahrt heeft zijn eigen behandeling ontwikkeld, hij injecteert de knie met een mengsel op basis van geplette hanenkammen. Die zitten boordevol eiwitten en moeten het herstel versnellen. Het klinkt een beetje bizar, maar heeft al vaak tot goede resultaten geleid. De twintigjarige Engels wil ondertussen in ieder geval alles proberen om terug fit te raken. Zijn laatste wedstrijd met blauw-zwart dateert van 5 oktober 2014, toen won Club thuis met 3-0 van Standard.