Nieuws uit Frankrijk: mikken Anderlecht en Club op dezelfde rechtsback?
25-jarige Fransman kan leuke aanwinst zijn

Nieuws uit Frankrijk: mikken Anderlecht en Club op dezelfde rechtsback?

12-06-2015 10:16

Anderlecht gaat deze zomer vermoedelijk heel wat verdedigers kwijtspelen. Chancel Mbemba vertrekt bijna zeker, Maxime Colin en Fabrice N'Sakala mogen weg en de onduidelijk met Vanden Borre is nog onduidelijk. Herman Van Holsbeeck is hoe dan ook op zoek naar een bijna volledig nieuwe defensie.

De Franse sportkrant L'Equipe maakt gewag van interesse in de 25-jarige Lamine Gassama. Gassame is een Fransman van Senegalese afkomst die bij voorkeur op de rechtsachter speelt. Hij zou dus eventueel een alternatief kunnen zijn voor Hamari Traoré van Lierse, die nog steeds niet officieel als aanwinst heeft voorgesteld. Hij zou echter wel al een persoonlijk akkoord hebben met Anderlecht.

Omdat Vanden Borre volgens het bestuur weg mag bij een goed bod is het misschien geen overbodige luxe op twee rechtsback te halen. Gassame genoot zijn jeugdopleiding bij Olympique Lyon, maar kon daar nooit doorbreken. Bij het lager geklasseerde Lorient slaagde hij er wel in om een basisplaats te versieren. Nu hij nog maar één jaar contract heeft is het voor Lorient misschien de laatste kans om nog wat geld voor hem te krijgen.

Naast Anderlecht wordt trouwens ook Club Brugge genoemd als mogelijke overnemer. Die transfer zou vooral interessant zijn als Thomas Meunier vertrekt, maar aangezien hij drie maanden out is is de kans dat hij blijft nu iets groter geworden.