Genkse iconen blijven onlosmakelijk verbonden aan de Cristal Arena
Delen van het stadion worden genoemd naar Sonck en Strupar

Genkse iconen blijven onlosmakelijk verbonden aan de Cristal Arena

30-05-2015 02:23

Het Blauwbloed-verhaal bij KRC Genk begint stilaan vorm te krijgen. De Limburgers willen met hun nieuwe project terug dichter bij de fans staan na de tumultueuze maanden. Club en supporters moeten weer naar elkaar toegroeien om terug aan te knopen bij de successen in het verleden. Met de aanstelling van Peter Maes trok KRC Genk al een publiekslieveling aan, maar de Genkenaren zitten niet stil.

De Cristal Arena zal een kleine facelift ondergaan. De ruimtes 'Corner Zuid 2' en 'Corner Zuid 3' zullen omgedoopd worden in de 'Wesley Sonck Zaal' en de 'Branko Strupar Zaal'. Op deze manier wil de club de enige twee Gouden Schoenen uit de clubgeschiedenis eren. Beide spelers zijn nog steeds erg geliefd onder de Genkse fans. KRC Genk werkt momenteel aan de herinrichting van de beide zalen. Op de clubwebsite staat dat bezoekers worden meegenomen doorheen de rijke carrière van de twee Gouden Schoenen.

Branko Strupar streek in 1994 neer bij KRC Genk. De toenmalige Kroaat werd in eerste instantie uitgelachen door de Genkse fans door zijn houterige loopje en gebrek aan doelpunten. Onder coach Aimé Anthuenis ontbolsterde de spits. Strupar, die in 1999 de Belgische nationaliteit aannam, vormde een gevaarlijk duo met spitsbroeder Souleymane Oulare. In 1999 won Strupar de Gouden Schoen, de eerste ooit voor KRC Genk. 

De andere Genkse legende maakte ook een moeilijke start mee bij KRC Genk. In 2000 behoorde Sonck bij één van de negen nieuwe gezichten bij de Limburgers. De Ninovenaar debuteerde onder Johan Boskamp. Sonck bleef drie seizoenen bij KRC Genk. In die periode behaalde de club zijn tweede landstitel. In 2001 mocht Sonck de Gouden Schoen in ontvangst nemen. 

Bij de start van het volgende seizoen zullen de twee zalen officieel voorgesteld worden. Beide spelers tekenen present en zullen ook de aftrap mogen geven.