Carrière zoals die van Messi is voor velen een droom, maar niet voor deze Argentijn
Mascherano wil zijn leven niet ruilen met die van Messi

Carrière zoals die van Messi is voor velen een droom, maar niet voor deze Argentijn

28-05-2015 20:16

Wie droomt er niet van om eens in de schoenen van Lionel Messi te staan? Iedereen toch, maar dat geldt niet voor Javier Mascherano. De Argentijn van FC Barcelona kijkt op naar zijn ploegmaat, maar weet ook dat Messi een enorme druk met zich meedraagt. Mascherano staat liever buiten de spotlights.

Mascherano en Messi kennen elkaar erg goed. Beide voetballers spelen bij FC Barcelona en delen ook de kleedkamer van de Argentijnse nationale ploeg. "Ik wil helemaal niet ruilen met hem. Je moet al erg goed in je vel zitten om je steeds te moeten bewijzen dat je de beste van de wereld bent", vertelt Mascherano aan Canal Plus.

Zaterdag spelen FC Barcelona en Athletic Bilbao de bekerfinale. Mascherano is op zijn hoede voor de tegenstander. "Zij zijn bekerspecialisten, ze zullen het ons erg moeilijk maken", blikt de Argentijn vooruit en doet dat tegelijk ook op de Champions League-finale tegen Juventus. "Zij zijn de grootste club van Italië. Zij hebben hier al lang naar uitgekeken. Het wordt een wedstrijd dat beslist zal worden op details."