Rode Duivel van glas had enorm veel aan de steun van fans en ploeggenoten
Vermaelen debuteert voor Barcelona

Rode Duivel van glas had enorm veel aan de steun van fans en ploeggenoten

26-05-2015 09:50

Hij speelde bijna geen enkele minuut voor Barcelona, werd het mikpunt van spot op sociale media, maar werd toch landskampioen met de Blaugrana. Dat is het verhaal van Thomas Vermaelen bij Barcelona. De centrale verdediger werd kampioen van Spanje met maar één wedstrijd gespeeld te hebben. En dat was dan nog toen de titel al beslist was.

Na maanden blessureleed mocht Vermaelen dan toch debuteren voor Barcelona in de onbelangrijke wedstrijd tegen Deportiva. "De steun van de sterren in de kleedkamer heeft me enorm veel deugd gedaan", zegt hij in Het Nieuwsblad. "De steun van de fans was toch wel enorm. Ik heb misschien lang moeten wachten op mijn ­debuut, maar zij hebben ook geduld moeten opbrengen."

"Jullie journalisten zien deze ploeg slechts één keer per week schitteren. Ik zie het hen elke dag op training doen. Het is echt niet gemakkelijk om me aan te passen aan hun ­niveau, maar ik doe mijn best. Door met hen te spelen, leer ik elke keer wel weer heel veel bij. De revalidatie was zwaar en lang, maar ik ben blij dat ze achter de rug is."

Pijnvrij

"Dat ik van de coach dit seizoen toch nog een kans gekregen heb om me tonen, maakt me echt gelukkig. En het was voor mij ook een bevestiging dat ik helemaal fit en pijnvrij kan voetballen. Ik weet niet of ik iets kan betekenen in de finale van de Copa del Rey en de Champions League, maar ik heb vertrouwen dat ik er volgend seizoen wel zal staan."

"Officieel ben ik nu ook een landskampioen omdat ik op het veld heb gestaan, maar mijn bijdrage aan de titel blijft zeer beperkt. Individueel gezien kan ik me niet echt een kampioen noemen, neen."