Laatste Brugse kampioenenmaker: Dit Club maakt geen schijn van kans
De kampioenenploeg van 2005 is volgens Sollied sterker dan het huidige Club Brugge

Laatste Brugse kampioenenmaker: "Dit Club maakt geen schijn van kans"

25-04-2015 10:09

De laatste titel van Club Brugge dateert ondertussen van 2005. Precies tien jaar geleden mocht Trond Sollied zegevieren bij Blauw-Zwart. Ondanks het feit dat het huidige Club Brugge een erg mooi seizoen achter de rug heeft, wil de Noorse beide kampioenenploegen niet met elkaar vergelijken.

Philippe Clement noemde het huidige Club Brugge sterker dan de generatie van tien jaar geleden. Daar wil Sollied niets van weten."Meer creatieve spelers, dat wel. Maar als we tegen elkaar zouden spelen, dan heeft het huidige Club geen schijn van kans", verrast de Noor in Het Belang van Limburg.

Vele ploegen hadden geen antwoord op het spelsysteem van Sollied. De Noor wist nog een anekdote te vertellen. "De mentaliteit die wij hadden, dat kunnen ze niet evenaren. Refaelov, Vazquez: je zal ze niet zien. Tegen Beveren voorspelde ik destijds aan mijn spelers dat we de eerste twintig minuten geen bal zouden raken. Don't worry, blijf in organisatie. Yaya Touré vertelde me hoe hard hij het haatte om tegen ons te spelen. Technisch was Beveren zoveel beter, maar wij kwamen van overal. Wij stopten niet met lopen."