Staelens denkt de kampioen al te kennen: 'Ik gok dat zij het zullen worden'
Staelens over de titel

Staelens denkt de kampioen al te kennen: 'Ik gok dat zij het zullen worden'

19-04-2015 13:00

Naar aanloop van de Klassieker tussen Club Brugge en Anderlecht waarschuwde ex-coach Paul Van Himst paars-wit voor de mogelijke gevolgen van een verlies. Volgens hem zou Anderlecht bij een verlies op Jan Breydel geen aanspraak meer maken op de titel. Lorenzo Staelens gaat daar niet helemaal mee akkoord.

"Het is wel nog een lang seizoen, na één verliespartij kan je dus niet zeggen dat het al voorbij is. Al zal het wel een mentale klap worden. Ik denk dat het gespannen partij zal worden, met twee ploegen die absoluut niet willen verliezen", zegt Staelens in De zevende dag.

Er werd ook heel wat gesproken over de kwaliteit van beide ploegen. Zo vond Victor Vazquez Club Brugge een betere ploeg. Lorenzo Staelens stemt daarin mee. "Over het hele seizoen gezien was Club Brugge gewoon de betere dan Anderlecht. Brugge heeft een een ploeg die veel matuurder is."

Toch ziet de ex-coach van onder meer Cercle Brugge de twee meervoudige kampioenen de title niet vieren. "As ik dan toch moet gokken op de kampioen zal het volgens mij AA Gent worden", besluit Staelens.