Gaan er vanuit dat we over de kwaliteiten beschikken om hun blok te ontgrendelen
Vooruitblik op zaterdag

"Gaan er vanuit dat we over de kwaliteiten beschikken om hun blok te ontgrendelen"

26-03-2015 19:23

Zaterdag spelen de Rode Duivels hun eerste van twee kwalificatiewedstrijden voor het EK 2016 in Frankrijk. Tegenstander is het stugge Cyprus. Bondscoach Marc Wilmots liet al weten dat de Cyprioten over een goed defensief blok beschikken, maar volgens Jan Vertonghen hoeft dat geen probleem te zijn.

De Tottenhamspeler is er immers van overtuigd dat de Belgische nationale ploeg over voldoende kwaliteiten beschikt om Cyprus opzij te zetten. "Hopelijk kunnen we hun muur breken. Het is perfect normaal dat een op papier mindere tegenstander diep inzakt, maar wij gaan er wel vanuit dat we over voldoende kwaliteiten beschikken om hun blok te ontgrendelen", vertelde Vertonghen donderdag in Neerpede.

Vertonghen is er zich van bewust dat de Rode Duivels een zes op zes nodig hebben, na het iets mindere begin tegen Bosnië en co. "In Bosnië (1-1) en thuis tegen Wales (0-0) lieten we punten liggen, maar er is zeker geen man overboord. Nu is het aan ons om de wedstrijden tegen Cyprus en Israël te gebruiken om op te klimmen in het klassement in groep B. In deze groep heb je veel gelijkwaardige ploegen, dus ik denk wel dat er onderling nog veel punten gemorst gaan worden", heeft de verdediger er desondanks een goed oog in.