Batshuayi etaleert uitstekende vorm met twee doelpunten in 45 minuten
Kan Marc Wilmots straks nog om de spits van Marseille heen?

Batshuayi etaleert uitstekende vorm met twee doelpunten in 45 minuten

06-03-2015 22:40

Michy Batshuayi trapt ze tegenwoordig sneller binnen dan we er verslag kunnen over uitbrengen. Toulouse is vrijdagavond een gewillig slachtoffer, maar daar houdt de jonge Belg weinig rekening mee.

Na twee minuten had de spits, die van trainer Marcelo Bielsa opnieuw de voorkeur kreeg op André-Pierre Gignac, zijn eerste al in het mandje liggen. Twee minuten voor rust deed hij dat nog eens over. 0-4 halfweg, en opnieuw een dubbel voor Batshuayi. Een kwartier na rust mocht hij na een botsing met een ploeggenoot naar de kant. Ayew en zijn vervanger Gignac zorgden nog voor de zware 1-6 eindcijfers. Met zeven doelpunten in 750 minuten, of een om de 107 minuten, mengt Batshuayi zich stilaan tussen de meest productieve spitsen in Europa.

Met Benteke in vormcrisis, Origi met zijn gedachten al in Liverpool en Lukaku die goeie en minder goeie prestaties afwisselt, lijkt de timing van Batshuayi perfect. Bondscoach Marc Wilmots heeft veel respect voor de Franse competitie en Batshuayi heeft een basisplaats afgedwongen bij een topploeg. Dat zijn drie voorwaarden die hem wel eens een selectie kunnen opleveren voor de wedstrijden tegen Cyprus en Israël.