Club verdedigt tegen Charleroi leiderspositie zonder half dozijn afwezigen
Vooral aanvallend zijn de wisselmogelijkheden beperkt

Club verdedigt tegen Charleroi leiderspositie zonder half dozijn afwezigen

06-03-2015 20:48

Het zou ongetwijfeld weggeredeneerd worden door Michel Preud'homme, maar als Club Brugge houdt krampachtig vast aan zijn ene punt voorsprong op Anderlecht. Na meer dan een half seizoen dominantie zou de play-offs ingaan met een achterstand een serieuze mentale tik zijn.

Toch lijkt het gedacht in de publieke opinie te leven dat Club het thuis moeilijker zal hebben tegen Charleroi dan Anderlecht op Lokeren. De waslijst aan afwezigen kan daar ook mee te maken hebben. Preud'homme lijst ze op de website van Club alvast even op.

"Het verhaal van Victor Vazquez en Bjorn Engels is gekend. Beiden zijn voor lange tijd out. Sander Coopman sluit in principe binnen een tiental dagen aan en van het duo Obbi Oulare-Felipe Gedoz verwacht ik dat ze ten laatste zondag of maandag bij de groep aansluiten. Ze trainen al enkele dagen individueel met de kinesisten én de bal op het veld. Het is een goed teken. Boli Bolingoli tenslotte moeten we twee speeldagen missen door zijn schorsing."

"De blessure van Oulare dateert van twee dagen na de thuiswedstrijd tegen Aalborg. Er werd bloed uit één van zijn beide knieën getrokken. Onderzoek wees uit dat er niets alarmerend aan de hand was. Van een meniscusletsel is er geen sprake. Het kapsel is geraakt. Meer is het niet."

"Naast de enkelblessure van Victor is de terugval van Engels deze week onze tweede grote teleurstelling. Er werd opnieuw botoedeem vastgesteld. Dit keer kwam het eerder aan het licht dan in januari. Meteen de training staken, was het devies. Het is een grote domper voor Björn zelf en voor de groep in het algemeen. Het is een extra reden om de komende weken een tandje bij te zetten."

Wij vermoeden dat Tom De Sutter het gewicht van de aanval zal dragen, en dat Lior Refaelov met zijn beste Vazquez-imitatie, Nikola Storm en een opnieuw fitte José Izquierdo voor de creativiteit zullen moeten zorgen. Centraal op het middenveld en achterin heeft MPH, mede door de terugkeer van Oscar Duarte uit schorsing, nog opties genoeg.