De Bruyne heeft het in zich om Pfaff achter zich te laten
Hans-Peter Lehnhoff is onder de indruk van onze landgenoot

"De Bruyne heeft het in zich om Pfaff achter zich te laten"

06-03-2015 12:25

Wolfsburg is bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg van Kevin De Bruyne strijdt nog mee op drie fronten en daar is de inbreng van onze landgenoot allerminst vreemd aan. Hans-Peter Lehnhoff, ex-Antwerp en nu actief bij de technische staff van Leverkusen, denkt dat de Oost-Vlaming kan uitgroeien tot de beste Belg ooit in de Bundesliga.

"In mijn tijd was Roger Van Gool de eerste speler die door Keulen voor 1 miljoen Duitse mark werd overgenomen. Hij speelde er een fantastisch seizoen. De bekendste Belg in de Bundesliga blijft echter Jean-Marie Pfaff, maar ik denk dat Kevin De Bruyne op weg is om de prestatie van Pfaff achter zich te laten. Hij kan de speler worden die de meeste furore maakt in de Duitse eerste klasse", vertelt Lehnhoff aan Sporza.

"Hij scoorde dit seizoen al 15 keer en deelde 23 assists uit. Met zo'n prestaties bezorgt hij zijn team natuurlijk veel punten, maar de kern van Wolfsburg is ook in de breedte van hoge kwaliteit."

Lehnhoff had de Rode Duivel graag naar Leverkusen gehaald, maar financieel bleek De Bruyne onhaalbaar. "Meer dan 20 miljoen euro betalen voor één speler, is voor ons niet haalbaar."