Bosnische ex-jeugdinternational versterkt uitgedunde Mechelse verdediging
Jankovic heeft er een gouwgenoot bij

Bosnische ex-jeugdinternational versterkt uitgedunde Mechelse verdediging

01-02-2015 13:07

KV Mechelen heeft zich zondagmiddag versterkt met de 27-jarige Bosniër Edin Cocalic. De centrale verdediger komt over van het Israëlische Maccabi Haifa en tekende een contract voor 3,5 jaar. Hoeveel hij heeft gekost, is nog niet duidelijk.

Met Antonio Ghomsi en Jerry Vandam stuurde Mechelen al twee overbodige verdedigers door, maar in de laatste dagen van de transferperiode heeft het dat verlies gecompenseerd met de komst van de 1m90 lange Cocalic. De club meldt zijn komst op de eigen website.

De Bosnische ex-jeugdinternational zette begin 2010 na enkele jaren in de laag aangeschreven eigen competitie de stap naar het buitenland. Hij speelde twee seizoenen voor het Griekse Panionios, vooraleer hij een transfer versierde naar de Israëlische topploeg Maccabi Haifa. Daar was hij 2,5 seizoenen vaste waarde, maar dit seizoen gooiden twee rode kaarten roet in het eten. Hij was niet langer incontournable, en daar heeft Mechelen dus van kunnen profiteren. Cocalic is tweevoetig en kan indien nodig ook depanneren op de linksachter.