Het einde nadert voor ex-eersteklasser: Ik ben al drie maanden niet betaald
Geldproblemen worden stokoude club stilaan fataal

Het einde nadert voor ex-eersteklasser: "Ik ben al drie maanden niet betaald"

01-02-2015 10:23

Het gaat allemaal fout bij het stamnummer 24. Racing Mechelen werd eerder dit seizoen nog gered door een gulle gift van een supporter, maar dat geld was maar een pleister op een houten been. De kas is weeral leeg, het personeel wordt al maanden niet meer betaald. Verdediger Daan Vaesen klapt in Het Belang Van Limburg uit de biecht.

Steward Marcel Michiels haalde een paar maanden geleden liefst 50.000 euro van zijn persoonlijke spaarboekje om de club te helpen, maar het zal hen niet in tweede klasse houden. De Mechelaars hebben enkel de middelen voor een licentie in derde klasse en degraderen dus sowieso, al staan ze momenteel niet op een degradatieplaats. Dat is uiteraard een vreemd gevoel voor de spelers, die een half seizoen het beste van zichzelf moeten geven zonder dat er iets te winnen valt.

Bovendien is ook een salaris ontvangen tegenwoordig een verre droom, aldus Daan Vaesen. "Ik ben al drie maanden niet meer betaald. Ik geef les aan de universiteit en heb dus een inkomen. Maar sommige jongens leven van hun voetbalcenten." Spelers die al drie maanden geen loon hebben gekregen mogen transfervrij weg, en verschillende jongens hebben die kans inmiddels gegrepen. Modeste Gnakpa en Christopher Verbist (ex-Standard) zijn al met de noorderzon verdwenen, er zullen er waarschijnlijk nog heel wat volgen.