Nederlander zag zichzelf dalen in de pikorde en wil zo snel mogelijk in de ploeg
Bij Anderlecht komt hij er waarschijnlijk niet in als iedereen fit is

Nederlander zag zichzelf dalen in de pikorde en wil zo snel mogelijk in de ploeg

27-01-2015 07:17

Als het van Bram Nuytinck zelf afhangt, dan speelt hij zondag tegen Zulte Waregem alweer mee. De verdediger vond een uur bij de beloften ruimschoots voldoende om zichzelf fit te verklaren.

Nuytinck weet waarschijnlijk ook dat hoe langer hij moet wachten op zijn rentree, hoe duurder de plaatsjes zullen worden met het oog op de start van play-off I. De samenwerking tussen Chancel Mbemba en Olivier Deschacht centraal en de doorbraak van Fabrice N'Sakala op links dreigen de Nederlander naar het achterplan te verwijzen indien hij zich niet kan tonen voor de terugkeer van Mbemba uit Afrika.

"Het ging goed. Ik heb geen pijn meer gevoeld aan mijn teen en ik heb het zelf ook goed uitgehouden", zo anticipeert Nuytinck in Het Laatste Nieuws. "Nu wil ik zo snel mogelijk weer aansluiten bij de wedstrijdselectie. De coach beslist natuurlijk, maar ik wil er zondag al bij zijn tegen Zulte Waregem." Nuytinck viel midden september een eerste keer uit met zijn teenblessure na de 1-1 in Galatasaray, en speelde twee weken later tegen Borussia Dortmund zijn laatste wedstrijd van 2014.