Brugge kleurt opnieuw blauw na ruime zege van Club tegen Cercle
Ondanks gemiste strafschop

25-01-2015 19:58

Club Brugge heeft het gaspedaal tegen Cercle Brugge nooit helemaal moeten induwen om al bij al eenvoudig met 0-3 te gaan winnen. Zo profiteert het optimaal van het verlies van concurrent Anderlecht eerder op de dag.

Cercle Brugge begon met veel goede moed aan de wedstrijd en was in de beginfase zeker de evenknie van de stadsgenoot. Toen Club echter even het gaspedaal induwde leverde dat onmiddelijk een strafschop op. Refaelov miste echter knullig. Iets later was een razendsnelle José Izquierdo echter wel goed voor de openingstreffer.

De tweede helft begon gezapiger. Club Brugge bouwde geduldig en vond vaak een sterke doelman Werner op zijn weg. Invallers Felipe Gedoz en Obbi Oulare brachten opnieuw shwung in de wedstrijd en in de 80ste minuut wist die eerste een afvallende bal binnen te werken. Iets later mocht ook Claudemir zijn debuut maken bij Blauw-Zwart. Izquierdo zette tot slot de kroon op een mooie avond voor Club Brugge op aangeven van een sterke Oulare.