Ex-ManU ster neemt het op voor Rode Duivel: Hij wil zijn talent gewoon niet zien
Neville is fan van Januzaj

Ex-ManU ster neemt het op voor Rode Duivel: "Hij wil zijn talent gewoon niet zien"

25-01-2015 13:18

Adnan Januzaj lijkt op een dood spoor te zitten bij Manchester United. De jonge Rode Duivel was oorspronkelijk één van de grote namen in ex-coach David Moyes' toekomstplan, maar hij komt onder Van Gaals beleid amper nog van de bank. Adnan Januzaj komt niet voor in de plannen van de flamboyante Nederlandse trainer, dat is duidelijk.

Oud-speler Phil Neville neemt het op voor Januzaj. In een interview met BBC vertelt hij dat hij de jonge middenvelder nog steeds als een toekomstige wereldster ziet. "Adnan krijgt gewoon te weinig kansen. Hij kan geen wedstrijdritme opdoen als hij altijd op de bank moet zitten, dat is trouwens de reden waarom hij niet goed speelde in de bekerwedstrijd tegen Cambridge (0-0)".

In het begin werd Januzaj onthaald als de nieuwe Wayne Rooney en trainer Moyes noemde hem 'de nieuwe Johan Cruyff'. Tegenwoordig wordt hij eerder vergeleken met Cruyff's zoon Jordi, die ook een heel slechte tijd beleefd heeft aan zijn avontuur in Manchester.

Het grote probleem van Januzaj is Louis Van Gaal. Hij heeft heel veel moeite met het nieuwe Nederlandse 3-5-2 systeem dat Van Gaal hanteert en hij kreeg nog maar vijf basisplaatsen sinds de Nederlander trainer is, veel te weinig om iets te kunnen tonen.

Aangezien Van Gaal zijn talent niet wil zien, wil David Moyes hem graag overkopen. Moyes is momenteel actief in Spanje bij Real Sociedad. Of dat zal lukken is de vraag, want wanneer men bij Van Gaal informeert over een eventuele transfer antwoordt hij: "Nee, Januzaj speelt bij United, hij blijft bij Untited".