'Als Marco moet kiezen, is Real Madrid de makkelijkste keuze voor hem'
Duitse international zou prima passen tussen grote sterren in Spaanse hoofdstad

'Als Marco moet kiezen, is Real Madrid de makkelijkste keuze voor hem'

18-12-2014 12:24
7

Christoph Metzelder, voormalig verdediger van Real Madrid, meent dat zijn landgenoot Marco Reus er goed aan zou doen de stap naar de Spaanse hoofdstad te maken. De aanvaller van Borussia Dortmund zou naar verluidt een voorkeur hebben voor een toekomstig verblijf in de Primera División. Volgens Metzelder is Real Reus op het lijf geschreven.

"Als Reus moet kiezen tussen Real Madrid en FC Barcelona, dan denk ik dat Madrid de makkelijkste keuze is voor hem", zegt Metzelder in gesprek met Bild. "Real Madrid is meer een wereldclub dat FC Barcelona. Barça staat voor Catalonië, is meer regionaal, terwijl zij er ook de voorkeur aan geven te vertrouwen op het door laten breken van eigen jeugd."

Vast staat wel dat Reus in Madrid te maken krijgt met concurrentie van naam. Hij zal moeten wedijveren met onder meer Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. "Het is ook zo dat Reus in Madrid weinig bewegingsvrijheid zal hebben omdat Real veel aanvallende opties heeft. Maar als er één club is die in staat is om al die aanvallers een plek te geven is het Real Madrid wel."

Reus is in Dortmund in het bezit van een contract dat loopt tot medio 2017. De Duits international wordt echter al maanden in verband gebracht met een vertrek bij de club. Bayern München, Chelsea, Manchester City en de twee Spaanse giganten worden met de aanvaller in verband gebracht.