Wij dromen na deze campagne natuurlijk luidop van de Europa League
Euforie na de mooie overwinning tegen Galatasaray

"Wij dromen na deze campagne natuurlijk luidop van de Europa League"

27-11-2014 08:48

Voorzitter Roger Vandenstock was gisteren in de zevende hemel na de topprestatie van zijn Anderlecht tegen Galatasaray (2-0). Hij had veel lof voor zijn spelers, maar legt hen ook al de nodige druk op voor volgend jaar.

Vandenstock was enorm blij na de match, voor de microfoons van 2Be deed hij het volledige verhaal: ‘Na de loting enkele maanden geleden waren we bang dat we geen punten zouden halen. En kijk! Met een beetje meer geluk hadden we ook kunnen winnen in Galatasaray en thuis tegen Arsenal. Dat blijft natuurlijk wel hangen. Maar het doet ons hopen dat we volgend jaar een stap voorwaarts kunnen zetten en we zullen trachten om ons te kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League".

Uiteraard is er ook een keerzijde aan de medaille, heel de wereld heeft gezien over welke talenten Anderlecht beschikt. Vooral Dennis Praet en Chancel Mbemba speelden een schitterende partij: Praet, Youri Tielemans en Mbemba zijn erg gegeerd in het buitenland. ‘Ik weet ook wel dat die interesse er is. Maar we gaan er alles aan doen om de groep bij elkaar te houden. Iedere speler is gelukkig bij ons, dat merk je aan de sfeer na de match in de kleedkamer.’

Echt een dik feestje zat er wel niet in, want zondag wacht alweer een levensbelangrijke partij: Club Brugge komt dan naar het Astridpark. Club won al niet meer op Anderlecht sinds 1998 en zal dus met het mes tussen de tanden spelen. Toch ligt de focus vanaf nu niet volledig op België: "Er gaapt een grote kloof tussen de Champions en Europa League, als alles goed gaat en we geen geblesseerden hebben mogen we dromen". Anderlecht mikt duidelijk hoger dan in de vorige seizoenen.