“We dachten dat Anthony Vanden Borre zijn fratsen verleerd had. Niet dus”
Kritiek op Vanden Borre groeit na wedstrijd tegen Charleroi

“We dachten dat Anthony Vanden Borre zijn fratsen verleerd had. Niet dus”

26-11-2014 08:25

De kritiek op Anthony Vanden Borre na de wedstrijd tegen Charleroi was groot. De rechtsachter leek ongeïnteresseerd in een wedstrijd uit de Belgische competitie en speelde een slechte wedstrijd. Analist Wim De Coninck is streng voor de Rode Duivel.

"Anderlecht heeft het na een interlandbreak altijd moeilijk", zegt De Coninck in Sport/Voetbalmagazine. "Te veel jongens weg, en sommigen nog nagenietend: de beloften, Dennis Praet bij de A-ploeg, Vanden Borre, van wie we dachten dat hij na de lange weg terug zijn oude fratsen had verleerd. Niet dus."

"Anderlecht heeft het ook moeilijk in het weekend voor de Champions League, won daarin slechts één op vijf wedstrijden. Koppel die twee aan elkaar en je krijgt de prestatie zoals in Charleroi, waar ze hautain aantraden, terwijl de mentaliteit daar goed moet zijn."

Ingesteldheid

"Alleen Silvio Proto was op niveau, maar dat is hij altijd. Olivier Deschacht heeft gelijk, de lof komt te vroeg. Ze hebben Europees dit seizoen goed gespeeld maar nog niet gewonnen."

"Ook in de competitie lukte dat bijna nog niet tegen de toppers: wel gewonnen tegen Gent, maar gelijk tegen Lokeren, Genk en Club, en verloren van Standard. De juiste ingesteldheid is er niet altijd."