Scheidsrechter onder vuur in de wachtkamer: Hele zaak laten afkoelen
Wim Smet en zijn lijrechters niet langer spelleiders voor Charleroi - Club Brugge

Scheidsrechter onder vuur in de wachtkamer: "Hele zaak laten afkoelen"

01-11-2014 11:45

Wim Smet en de zijnen waren aangewezen om de wedstrijd tussen Charleroi en Club Brugge van zondagavond in goede banen te leiden. De KBVB besliste echter om het trio een week buiten de lijnen te laten.

Het was VTM die het nieuwtje gisterenavond bekendmaakte. Smet, Dirk Gilon en vooral Yves Kenens kenden dinsdag een erg ongelukkige avond door een schot van Hervé Kage (Racing Genk) dat via de lat opnieuw het veld in botste tot doelpunt te promoveren. Zowel Smet als Kenens toonden al openlijk berouw, maar bleven de afgelopen dagen in het oog van de storm, mede door de opnieuw aangewakkerde roep om doellijntechnologie.

Belga vroeg Frank De Bleeckere om extra uitleg. "We moeten de hele zaak wat laten bekoelen. Het gaat hier niet om een schorsing van Wim Smet. Hij wordt ook niet op non-actief gezet en komt sowieso in november nog opnieuw aan de bak. We zitten halverwege de reguliere competitie en in een cruciale fase. Deze beslissing werd dan ook in extremis genomen enkel en alleen om de vrede te bewaren." Alexandre Boucaut zal zondag de honneurs waarnemen.