Van Gaal niet jaloers: Van wat ik heb gezien, was het niet erg best
"Ik ben niet jaloers op de selectie van Manchester City"

Van Gaal niet jaloers: "Van wat ik heb gezien, was het niet erg best"

01-11-2014 08:59

In de aanloop naar de derby tussen Manchester City en Manchester United deelde Manuel Pellegrini al een flink plaagstootje uit, nu is het de beurt aan Louis van Gaal. De Nederlander doet het wel iets rustiger aan en stelt dat zijn ploeg niet minder is dan die van de Chileen.

"Ik ben niet jaloers op de selectie van Manchester City", zegt Van Gaal. "Ik ben trots op mijn spelers, dat is het belangrijkste. Als we zondag als team spelen, maken we een grote kans om te winnen." Dat zou de oefenmeester goed uitkomen. "We wachten nog op het resultaat dat ons meer dan alleen de zege oplevert. Een zege op Manchester City zou een enorme boost betekenen."

Van Gaal denkt dat dit het juiste moment is om Manchester City te treffen. De Citizens wisten immers al drie wedstrijden op rij niet te winnen. "Zij zitten niet in de beste periode. Wat we in de laatste wedstrijden van ze hebben gezien, was niet erg best. We hebben dan ook een goed gevoel over dit duel. Onze spirit is ongelooflijk. We hebben een goed resultaat nodig en die zouden we tegen Manchester City weleens kunnen gaan behalen."