Ex-doelman past voorlopig voor Standard: Leer nog maar lopen
Olivier Renard acht de tijd voor een terugkeer naar Sclessin nog niet rijp

Ex-doelman past voorlopig voor Standard: "Leer nog maar lopen"

30-10-2014 12:35

Roland Duchâtelet weet dat hij voor de in te vullen functies bij Standard best op zoek gaat naar ex-spelers die er goed op staan bij de supporters. Olivier Renard is de eerste om de daarop gebaseerde geruchten de kop in te drukken.

Vorige week werd de naam van Renard gelinkt aan het sportief directeurschap bij Standard. Die functie oefent de 35-jarige ex-doelman sinds vorig seizoen uit bij KV Mechelen, als assistent van Fi Van Hoof. Hij vindt het dan ook te vroeg voor een volgende stap. "Ik had met niemand contact, maar voor mij was zo’n overstap geen optie. Ik ben net begonnen bij Mechelen, de samenwerking met Jankovic en Fi Van Hoof loopt uitstekend en ik heb nog heel veel te leren. Ik ben als een peuter die leert lopen en zich nog aan de muur vasthoudt. Als ik nu al ga lopen, ga ik op mijn gezicht."

Olivier Renard was iets meer dan drie seizoenen actief bij Standard, waarvan één als onbetwiste titularis. In de zomer van 2008 vertrok hij tot groot ongenoegen van de supporters naar Mechelen. Daar raakte hij ondanks een akelige halswervelbreuk nog aan 102 competitieduels.