Kapitein van Kopenhagen wil minstens een punt pakken in Brugge
Thomas Delaney wil vier op zes tegen West-Vlamingen

Kapitein van Kopenhagen wil minstens een punt pakken in Brugge

22-10-2014 20:52

Club Brugge en FC Kopenhagen geven elkaar donderdag partij in de Europa League. De winnaar van de wedstrijd zet alvast een grote stap richting Europees overwinteren. Club-coach Preud'homme gaf al aan minstens vier op zes te willen halen tegen de Denen, maar ook Kopenhagen neemt met minder dan vier punten uit de dubbele confrontatie geen genoegen.

Kopenhagen-trainer Stale Solbakken werd op de persconferentie vergezeld van zijn kapitein Thomas Delaney. De 23-jarige middenvelder kijkt met vertrouwen uit naar het treffen op Jan Breydel. "We hebben hier twee jaar terug al eens een mooi resultaat behaald. Toen wonnen we hier met 2-3. Dat was toen wel in de voorrondes van de Champions League en bovendien miste ik die wedstrijd door een blessure. Naar de partij van morgen kijk ik dan ook enorm uit."

"Ik verwacht een sterk Brugge, een goed spelende ploeg waar we ons mee kunnen meten. De Belgische competitie is wel iets beter dan de Deense, maar ik denk dat de twee teams op min of meer hetzelfde niveau zitten", gaat Delaney verder.

"In vergelijking met twee jaar terug is Club een pak sterker geworden, maar dat geldt voor ons ook. Thuis moeten we al onze wedstrijden winnen, dus hier kunnen we best tevreden zijn met een puntje", besluit de kapitein van de Deense vicekampioen.