Chelsea-spits wil oorlog tussen trainers voorkomen: Ik heb genoeg van die issues
"Nu wil ik met rust gelaten worden, mijn werk doen en goed spelen"

Chelsea-spits wil oorlog tussen trainers voorkomen: "Ik heb genoeg van die issues"

01-10-2014 21:43
1

Diego Costa heeft José Mourinho en Vicente del Bosque opgeroepen om een einde te maken aan hun openbare woordenwisseling. De spits heeft geen zin in een ruzie tussen de managers van Chelsea en Spanje.

Mourinho neemt het Del Bosque kwalijk dat hij Costa blijft oproepen, ondanks het feit dat de aanvaller niet helemaal fit is. Die blessure zou volgens The Special One zelfs bij de nationale ploeg zijn ontstaan. Bij Chelsea komt Costa echter wekelijks aan spelen toe en dus heeft de bondscoach maling aan de woorden vanuit Londen.

Costa is er nu op gebrand dat de situatie niet escaleert. "Ik denk niet dat er een oorlog tussen Mourinho en Del Bosque komt. Ik heb genoeg van die issues gehad met Brazilië. Nu wil ik met rust gelaten worden, mijn werk doen en goed spelen, zowel voor Chelsea als voor Spanje. Ik hoop dat ik me goed genoeg voel om me aan te sluiten en dan is het aan Del Bosque om me te selecteren. Ik heb dinsdag negentig minuten gespeeld, dus momenteel voel ik me fit. Ik heb nog wel wat last, maar daar heb ik doordeweeks hard aan gewerkt met de fysio's", aldus de genaturaliseerde spits.

Mourinho riep Del Bosque op om Costa even met rust te laten, zodat de zomeraanwinst twee weken behandeld kan worden. "Dat is de perfecte kans om in topvorm te komen voor zowel Chelsea als Spanje", zei The Special One, die de spits zelf wel blijft opstellen. Spanje speelt volgende week tegen Slowakije en Luxemburg.