Kampioen houdt woord en bant sigaretten uit de tribunes
Morgen tegen Borussia Dortmund is het Constant Vanden Stockstadion voor het eerst rookvrij

Kampioen houdt woord en bant sigaretten uit de tribunes

30-09-2014 23:34

Twee maanden na de start van de competitie zal ook Anderlecht zijn stadion rookvrij maken. Daarmee volgt het Club Brugge, dat sigaretten al sinds speeldag een van deze competitie had verboden.

Toen Club in juni met de boodschap kwam dat sigaretten voortaan uit den boze zou zijn in het Jan Breydelstadion, kon aartsrivaal Anderlecht niet achterblijven. De club beloofde haar engagement, maar kon de invoering blijkbaar pas rondkrijgen tegen de eerste thuiswedstrijd in de Champions League.

Die is nu aangebroken, en Anderlecht houdt woord. "Vanaf de Champions Leaguewedstrijd tussen RSC Anderlecht en Borussia Dortmund op woensdag 1 oktober 2014 wordt het Constant Vanden Stockstadion volledig rookvrij. Ook op de tribunes geldt het rookverbod. Royal Sporting Club Anderlecht dankt u voor uw medewerking en hoffelijkheid", is te lezen op de site. Daarmee gaat Anderlecht ook een stapje verder dan in Brugge, waar niet echt hardhandig wordt opgetreden tegen rokers in de supporterscatacomben.

Bevoegd minister Laurette Onkelinx (PS) maakte eerder dit jaar duidelijk dat er geen enkele verplichting is om het rookverbod in te voeren. "De FOD Volksgezondheid die bevoegd is voor de toepassing van de wet is van mening dat de tribunes van een voetbalstadion niet onder deze definitie vallen. Hoewel vaak overdekt zijn ze immers niet afgesloten van de omgeving door wanden aangezien minstens een zijkant volledig open is."