Van de Belgische bank naar de Italiaanse bank, het blijft eenzelfde statuut
De speler moet vooralsnog tevreden zijn met een plaats op de bank

Van de Belgische bank naar de Italiaanse bank, het blijft eenzelfde statuut

23-09-2014 19:06

Vorig seizoen zou het laatste seizoen worden van Maxime Lestienne in blauw-zwarte loondienst. Dat gaf de dribbelvaardige aanvaller aan in diverse media waar hij luidop sprak over een transfer naar een buitenlandse topper. Dat bewees ook zijn statuut aan het begin van het seizoen toen Preud'homme de voorkeur gaf aan enerzijds Refaelov en anderzijds Storm om de flanken te bezetten.

Er was lang sprake dat AC Milan de volgende werkgever zou worden van de speler maar hij viel uiteindelijk voor de rijkelijk vloeiende Qatarese dollars. Daar werd hij op zijn beurt uitgeleend aan het Italiaanse Genoa.

Het was wachten tot op speeldag 3 in de Seria A om Lestienne in het shirt van Genoa in actie te zien komen. Het was nog even een helft wachten maar in de 56ste minuut was het eindelijk zo ver, Maxime Lestienne maakte zijn debuut in de wedstrijd tegen Lazio Roma. Die wedstrijd werd overigens gewonnen met 1-0.

Volgens de italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport gaf de coach Gian Piero Gasperini aan dat hij de speler eerder als iemand ziet die een moeilijke match voor Genoa kan openbreken.