Bizar laag aandeel uit 'Home of Football' in Champions League
Vier Engelse clubs stellen slechts twaalf spelers van eigen bodem op

Bizar laag aandeel uit 'Home of Football' in Champions League

19-09-2014 13:16
2

Engeland presteert al jaren niet meer op de grote voetbaltoernooien. 'The Home of Football' stelde op het meest recente WK ook ronduit teleur met uitschakeling in de groepsfase. Eén van de redenen is de eigen competitie, blijkt nu wel weer uit cijfers van Infostrada. 

Engeland heeft namelijk maar weinig spelers in de Champions League actief. De meeste Engelse voetballers spelen in eigen land en bij hun clubs wemelt het van de buitenlanders. Statistiekenbureau Infostrada meldt vrijdag dat slechts twaalf Engelsen, verdeeld over vier clubs, deze week actief waren in de Champions League. Met dat aantal staat Engeland nog achter landen als Nederland, Zweden, Portugal en België. 

Een ander weetje is dat Brazilië het grootste aandeel heeft in het miljoenenbal. Brazilianen waren tijdens de eerste speelronde actief bij twintig van de 32 deelnemende clubs, met een totaal van 55 spelers uit het land dat afgelopen zomer het WK organiseerde. Spanje (53 spelers) en Duitsland (30) maken het 'podium' compleet.