Naessens is nog drie maand buiten strijd

Officieel: Zulte Waregem ziet aanvaller naar reeksgenoot trekken
Jens Naessens trekt naar KV Mechelen

Officieel: Zulte Waregem ziet aanvaller naar reeksgenoot trekken

02-09-2014 00:05

KV Mechelen heeft op de valreep nog een inkomende transfer gerealiseerd. Jens Naessens komt over van Zulte Waregem en tekende een contract voor drie seizoenen. 

Naessens is een jeugdproduct van de West-Vlamingen en Belgisch jeugdinternational. In 109 wedstrijden was de polivalente aanvaller goed voor twintig doelpunten en elf assists. 

Naessens werd afgelopen winter nog aan Club Brugge gelinkt, maar bleef Zulte Waregem uiteindelijk toch trouw. Nu verkast hij dus naar KV Mechelen. Naessens zal echter niet meteen debuteren voor geel-rood. Hij is nog drie maanden buiten strijd met een blessure. 

De 23-jarige en 1.87 meter grote aanvaller moet de concurrentie aangaan met -de nog grotere- Dalibor Veselinovic, maar kan net zo goed op de linker- of rechterflank uit de voeten. 

KV Mechelen en Zulte Waregem kenden met 6 op 18 beiden een teleurstellend seizoensbegin. Zulte Waregem slaagde er bovendien niet in om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.  De mannen van Franky Dury zagen eerder ook al aanvaller Mbaye Leye transfervrij vertrekken naar Lokeren. 

KV Mechelen heeft met elf tegendoelpunten de slechtste verdediging -samen met Standard-, maar zet dus in op een extra aanvaller. Mechelen scoorde al een behoorlijke acht doelpunten en bekleedt daarmee de zesde plaats.