'Van Gaal slijt geliefde spits zo goed als zeker aan zoekend Arsenal'
Aanvaller voor medische keuring in Londen

'Van Gaal slijt geliefde spits zo goed als zeker aan zoekend Arsenal'

01-09-2014 19:21
7

Danny Welbeck staat op het punt Manchester United voor Arsenal te verruilen. Sky Sports meldt maandagavond dat de Engelse spits in Noord-Londen is gearriveerd voor een medische keuring.

De 23-jarige Welbeck trainde maandagochtend met de selectie van Engeland in Londen en zal daar waarschijnlijk mogen blijven. Manchester United zou een akkoord hebben bereikt met Arsenal over een transfersom van ongeveer twintig miljoen euro, melden Engelse media.

Ook Tottenham Hotspur was geïnteresseerd in Welbeck, die de stap naar Arsenal echter meer ziet zitten. Bij The Gunners gaat hij de concurrentie aan met Olivier Giroud en Yaya Sanogo. Omdat eerstgenoemde tot het nieuwe jaar buitenspel staat met een blessure en Sanogo tekort komt voor het niveau, is Welbeck in ieder geval de komende maanden verzekerd van een basisplek.

Met de komst van Welbeck komt waarschijnlijk toch nog alles goed voor Arsenal. De club van manager Arsène Wenger greep maandag naast Radamel Falcao, die bij Manchester United gaat tekenen. Uitgerekend die club helpt Arsenal alsnog aan een nieuwe spits.