Simeone ziet rode kaart na verhitte discussie met official: Het waren de zenuwen
Atlético-coach ziet zijn ploeg vanaf de tribune de eerste prijs van het nieuwe seizoen winnen

Simeone ziet rode kaart na verhitte discussie met official: "Het waren de zenuwen"

23-08-2014 08:34

Diego Simeone, trainer van Atlético Madrid, heeft zijn excuses aangeboden nadat hij in de terugwedstrijd om de Spaanse Supercopa naar de tribune werd gestuurd. De Argentijn moest binnen het halfuur inrukken nadat hij het aan de stok kreeg met de wedstrijdleiding.

"Het waren de zenuwen", zegt Simeone over zijn rode kaart. "Ik kan alleen mijn excuses maar aanbieden." Op het moment dat Simeone naar de tribune werd gestuurd leidde Atlético Madrid met 1-0 dankzij een vroege treffer van Mario Mandzukic. De aangetrokken spits vond al in de tweede minuut van de wedstrijd het net. Die treffer bleek uiteindelijk beslissend. Het eerste duel eindigde eerder deze week in een 1-1 gelijkspel.

De kampioen van Spanje begon het nieuwe seizoen dus met een prijs. En daar is Simeone maar wat blij mee. "Ik ben dolgelukkig met het werk van deze jongens. We hebben twee keer tegenover een groot kampioen als Real Madrid gestaan en dat we erin geslaagd zijn een geweldige tegenstander als Real te kloppen geeft ons veel energie en motivatie om op voort te borduren."

Het winnen van de Supercopa is geen revanche voor de verloren Champions League-finale, stelt Simeone. "Dit was niet hetzelfde als de Champions League-finale. We leven in het heden. We spelen elke wedstrijd op deze wijze, met dezelfde intensiteit en passie. Vandaag kwamen we goed voor de dag, in de eerste wedstrijd was dat niet het geval. Maar we zijn competitief en dit resultaat vervult ons met trots."