Van Gaal krijgt advies Van Persie te passeren: Ik zou zelf voor Rooney kiezen
"Misschien dat hij de band krijgt bij Engeland, maar ik denk dat Van Gaal voor Van Persie gaat"

Van Gaal krijgt advies Van Persie te passeren: "Ik zou zelf voor Rooney kiezen"

31-07-2014 13:29
8

Paul Scholes hoopt dat Louis van Gaal Wayne Rooney aanwijst als aanvoerder van Manchester United. Na het vertrek van Nemanja Vidic is de aanvoerdersband beschikbaar bij de Premier League-club. In de ogen van Scholes zijn er twee kandidaten: Rooney en Robin van Persie.

"Ik denk dat Van Gaal de aanvoerdersband aan Van Persie geeft. Hij heeft veel ervaring met hem vanuit Nederland. Hij kent Robin goed, kent hem als speler", zegt Scholes in gesprek met talkSPORT. "Persoonlijk zou ik waarschijnlijk voor Rooney gaan. Wayne is altijd op mij overgekomen als een type dat aanvoerder zou worden en dit is het perfecte moment om hem die verantwoordelijkheid te geven, waarvan ik weet dat hij capabel genoeg is om deze op zich te nemen."

"Dat geldt voor mij ook bij Engeland. Bij beide ploegen is er geen uitgesproken leider. Als jij kijkt naar Manchester City, daar torent Vincent Kompany er hoog bovenuit. Kijk naar Chelsea, waar John Terry de grote man is. Kijk naar Liverpool en daar zie je Steven Gerrard de absolute leider is. Er is niet echt een duidelijke kandidaat bij Manchester United en Engeland. Ik zou graag zien dat Wayne die kans krijgt. Misschien dat hij de band krijgt bij Engeland, maar ik denk dat Van Gaal voor Van Persie gaat", aldus de oud-speler van Manchester United.