'Arsenal slaat reuzenslag en gaat aan de haal met in Madrid miskende Duitse topper'
Wereldkampioen tekent contract ter waarde van veertig miljoen euro in Londen

'Arsenal slaat reuzenslag en gaat aan de haal met in Madrid miskende Duitse topper'

14-07-2014 09:48
6

Arsenal staat op het punt om Sami Khedira naar Londen te halen. Volgens het Spaanse Sport heeft Real Madrid ingestemd met een vertrek van de Duitse middenvelder naar de Premier League.

De Catalaanse krant opent maandag op de voorpagina met het nieuws dat Khedira binnen enkele dagen zijn overstap naar Arsenal afrondt. De Duitse wereldkampioen zal in Londen een contract voor vier seizoenen tekenen. Bij de Premier League-club zal Khedira tien miljoen euro per seizoen gaan verdienen. Volgens de krant verlaat de Duitser Madrid omdat hij bij Real 'nooit op waarde is geschat'.

Khedira stond zondagavond in de basisformatie van de Duitse nationale ploeg in de finale van het WK in Brazilië tegen Argentinië. Een blessure, opgelopen in de warming-up, betekende een fikse streep door de rekening van Khedira, die uiteindelijk geblesseerd plaats moest nemen op de reservebank. Vanaf de zijlijn zag hij Duitsland na verlenging met 1-0 winnen van de Zuid-Amerikanen.

Bij Arsenal wordt Khedira de vijfde speler met de Duitse nationaliteit. Bij de club staan ook Mesut Özil, Per Mertesacker, Lukas Podolski en Serge Gnabry onder contract. Afgelopen week legde Arsenal FC Barcelona-aanvaller Alexis Sanchez al vast.