Duitse spelers praten al over huldiging: En we gaan het nu weer doen
"We hebben meer ervaring, meer kwaliteit, meer vertrouwen en een extra rustdag"

Duitse spelers praten al over huldiging: "En we gaan het nu weer doen"

12-07-2014 09:06
7

In het Duitse kamp lijkt er geen twijfel te bestaan over de goede afloop van de WK-finale zondag in Rio de Janeiro. "We hebben woensdag allemaal de andere halve finale tussen Nederland en Argentinië op televisie gezien", sprak aanvoerder Philipp Lahm zelfbewust in het trainingskamp in Santo André. "En het maakte echt niemand uit tegen wie we zouden moeten spelen in de WK-finale."

Het blakende zelfvertrouwen in de Duitse selectie is natuurlijk niet zo gek. Met de historische triomf dinsdag in de halve finale tegen het ontredderde Brazilië (7-1) maakte Die Mannschaft een verpletterende indruk. "Ik verwacht tegen Argentinië niet meteen dat we bij de rust opnieuw met 5-0 zullen leiden. Al zou dat natuurlijk wel prettig zijn", grapte aanvaller Thomas Müller, al goed voor vijf WK-treffers.

Die stoere uitspraak past precies in de nu al euforische stemming in zijn vaderland. In Duitsland leeft niet zozeer de vraag of de superieure ploeg de WK-finale wel zal winnen, als wel de hoogte van de uitslag.

De manier waarop Lahm en Müller, beiden spelers van Bayern München, over de WK-finale spraken, wekte bij veel toehoorders de indruk dat de Duitse buit al binnen was. Het prominente duo beantwoordde zelfs vragen over de manier waarop ze de wereldtitel zouden gaan vieren.

Gouden generatie
Volgens Müller is het overvloed aan optimisme niet zo vreemd. "Dit is een gouden generatie in het Duitse voetbal", oordeelde hij. "We hebben nu bij de laatste vier WK's steeds minimaal de halve finales gehaald. Dat zegt veel over de huidige kracht van het Duitse voetbal."

Duitsland versloeg Argentinië in de WK-finale in 1990 en in de WK-kwartfinales in 2006 en 2010. "En we gaan het nu weer doen. We hebben meer ervaring, meer kwaliteit, meer vertrouwen en een extra rustdag. De routine in elke linie van onze ploeg is absoluut een pluspunt. Veel spelers hebben al grote finales met hun clubs gespeeld. Die ervaring is bij dit WK voor ons heel belangrijk geweest", concludeerde Lahm.

Barbecuefeesten
"Ik heb mijn vrienden in Duitsland telefonisch beloofd dat we hier in de eindstrijd er helemaal voor zullen gaan. En dat zij dus hun grote barbecuefeesten kunnen blijven geven tijdens de mooiste tijd van het jaar in Duitsland", zo ging Müller nog even door op de vrolijke toer.

"We vinden het leuk om weer naar Rio de Janeiro terug te keren. Daar hebben we tenslotte Frankrijk met 1-0 verslagen in de kwartfinale. Maar de magie van de stad is niet aan ons besteed. We gaan niet als toeristen naar Rio. We gaan maar voor één ding en dat is de wereldtitel." (ANP)