Atlético moet aan de bak, Brandt en Maatsen schieten Dortmund virtueel door

16 april - 22:16

Borussia Dortmund en Atlético Madrid bikkelen volop voor hun stekje in de halve finales. De hoofdrol voor rust is voor de thuisploeg, die een dubbele voorsprong te pakken krijgt. Nadat Julian Brandt de score opende, dringt Ian Maatsen na 39 minuten het Spaanse strafschopgebied binnen en schiet raak. Hij zet de Duitse topclub daarmee op een 2-0 voorsprong.

Daarmee staan Die Borussen virtueel in de halve finale van de Champions League, nadat de heenwedstrijd in Madrid nog met 2-1 werd verloren. Vlak na rust heeft een own-goal van Mats Hummels de bordjes echter op 2-1 gehangen. Bij Dortmund zit Julian Duranville op de bank, datzelfde geldt voor Arthur Vermeeren bij Atlético. Axel Witsel is wel basiskracht.

Overigens had Julian Brandt de score geopend na een fraaie bal van Hummels. De dekking van Witsel mocht niet baten.