Vlap reageert na penalty-debacle Anderlecht: “Impact gehad met die pass”

12 december om 07:00
Laatste update: 12 december om 07:02

RSC Anderlecht won met het kleinste verschil van ploeg in vorm KRC Genk. Lukas Nmecha scoorde het enige doelpunt vanop de stip, al ging dat niet van een leien dakje. Ook Michel Vlap wilde de elfmeter nemen.

Vlap kwam de geblesseerde Yari Verschaeren vervangen. “Het was moeilijk om er in te komen zonder warming-up. Maar ik denk dat ik het al bij al wel goed heb gedaan. Het is natuurlijk niet fijn om in zulke omstandigheden te moeten invallen, laat me dat wel vooropstellen.”

“Het was belangrijk om eens een voorsprong te kunnen vasthouden”, gaat Vlap verder. “Als je de emoties zag na de wedstrijd… Iedereen schreeuwde het uit. Het is gewoon lekker dat je wint en ik ben blij dat ik een impact heb gehad op de penalty. “

Vlap wilde de strafschop nemen, maar aanvoerder Sambi Lokonga kwam tussenbeide. “Ja, je wil die penalty natuurlijk graag nemen in al je enthousiasme. Hiervoor nam ik ze ook altijd en ik schoot ze ook binnen. Deze wilde ik gewoon binnen rammen om te zeggen: ik ben er weer. Maar Lukas is ook een goede penaltynemer.”

“Hij schiet hem binnen en daar ben ik blij mee. Dan is alles goed. Niet dat ik er arrogant in ben, maar ik wilde deze gewoon graag nemen. Maar ik heb een impact gehad met die pass, da’s ook belangrijk. En uiteindelijk is de overwinning het allerbelangrijkste”, citeert Het Nieuwsblad de Nederlandse middenvelder van Anderlecht.