Anderlecht houdt de drie punten thuis en wint van STVV

16 augustus om 20:06
Laatste update: 16 augustus om 20:13

Anderlecht is erin geslaagd om de drie punten te pakken. In eigen huis was het te sterk voor STVV. Het werd 3-1 tegen de Kanaries.

Sint-Truiden kwam scherp aan de aftrap, met druk vooruit. Die druk resulteerde in een kans voor Keito Nakamura. Derick Luckassen voetbalde iets te nonchalant uit waardoor Nakamura in balbezit kwam, maar hij besloot te overhaast. Jeremy Doku kreeg twee kleine kansjes, maar zijn afwerking miste precisie en kracht. Daarna kabbelde de wedstrijd verder met veel inzet en duels op het middenveld. In de veertigste minuut achtte Bogdan Myckhaylichenko zijn moment gekomen. Hij rukte op met de bal aan de voet en slalomde zich een weg door de verdediging van STVV. Hij schoot de bal overhoeks voorbij Kenny Steppe, zo stond het 0-1.

Dimatta zorgt snel voor de bevrijding
De tweede helft was nog maar pas begonnen of STVV stond al met tien spelers op het veld. Ibrahima Sankhon kwam veel te laat op de enkel van Jeremy Doku. Na ingrijpen van de VAR trok Lawrence Visser de rode kaart. De hierop volgende vrije trap werd perfect aangesneden door Adrien Trebel en binnen gekopt door Landry Dimata. RSC Anderlecht legde de wedstrijd zo rap in een definitieve plooi.

Anderlecht controleerde rustig de tweede helft en monopoliseerde de bal. Dimatta kreeg nog enkele kleine kansjes om de score verder uit te diepen, maar hij miste precisie.

STVV laat Anderlecht schrikken
Toen iedereen dacht dat RSC Anderlecht de wedstrijd op een volwassen manier ging uitspelen, kwam STVV met de aansluitingstreffer. Na een mooie aanval kwam de bal tot bij Nelson Balongo, die met een uitschuifbaar been Hendrik Van Crombrugge te grazen nam. STVV was niet meer in staat om Anderlecht echt nog te bedreigen in het slot. Integendeel, Percy Tau legde de 0-3 eindstand vast met een mooie lob.