Lloris aangewezen als hét obstakel: ''Godswonder dat hij dat schot pakt''

13 juli 2018 om 09:07

Thibaut Courtois en Hugo Lloris behoren tot de beste keepers ter wereld en lieten dat nog eens zien in de halve finale. Ronald Waterreus, voormalig keeper van het Nederlands elftal, steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken. Volgens hem was Lloris dé man die de Rode Duivels uit de WK-eindstrijd hield.

Waterreus zag Lloris tijdens de halve finale tegen België uitblinken. De Fransman van Tottenham Hotspur pakte uit met een redding op een schot van clubgenoot Toby Alderweireld. Nederlandse analytici stelden dat Lloris de bal klemvast had moeten pakken. "Man, dan snap je er dus helemaal niks van, hè. Dat Lloris die bal überhaupt nog had, was een godswonder. (...) Ik durf te zeggen dat Lloris op dat schot van Alderweireld dé save van het toernooi maakte. Dankzij hem staat Frankrijk in de finale."

Courtois
De Limburger had voor het WK nog zijn twijfels over Thibaut Courtois, maar is inmiddels helemaal om. Waterreus vergeleek de Belg onlangs al met Edwin van der Sar. "Dat lange lijf, die kalmte, die geweldige reflexen die hij maakte tegen Brazilië en Frankrijk. Doorgaans zijn lange keepers wat langzamer op de grond. Courtois niet. En dat maakt hem in de reactie automatisch tien centimeter sneller dan kleinere keepers."