Lokeren heeft een echte ploegspits in huis gehaald: "Meer collectief"

28 juli 2016 om 12:04

De druk op Tom De Sutter is bijzonder groot. Lokeren haalde de spits terug naar België. Het doel? Hij moet Hamdi Harbaoui doen vergeten en de club naar Play-Off 1 loodsen.

Mislukken bij Lokeren lijkt geen optie. De spits is namelijk hun duurste speler ooit. "Dat is speciaal en het getuigt van veel vertrouwen in mij, maar ik sta er niet bij stil. Ik zal hier proberen doen wat ik altijd heb gedaan", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Met zijn 79 doelpunten is De Sutter ook één van de spelers die het meeste heeft gescoord in de Eerste Klasse. Harbaoui was ook een doelpuntenmaker, maar de fans van Lokeren moeten niet verwachten dat hij hem zal vervangen. "Ik zal uiteraard proberen om zoveel mogelijk te scoren, maar ik ben geen tweede Harbaoui. Minder killer, meer collectief."

"Ik heb nog nooit gezegd 'ik wil zoveel goals maken dit seizoen'. Zo'n uitspraak ga je nergens vinden. Ik wil het gewoon altijd zo goed mogelijk doen. Scoor ik drie keer en eindigen we derde? Dan ben ik de gelukkigste mens ter wereld. Maak ik er twintig en eindigen we tiende, zal ik minder happy zijn", besluit hij.