EK-gangers sluiten na vakantieperiode maandag weer aan bij Lokeren

17 juli 2016 om 12:56

Georges Leekens kan begin volgende week weer twee "nieuwe" gezichten verwelkomen op training. Filip Starzynski en Sverrir Ingi Ingason keren maandag immers terug na twee weken vakantie. Beide spelers waren actief op het voorbije EK in Frankrijk, al is "actief" een ruim begrip.

Beide internationals kregen dus nog wat tijd om te bekomen van hun EK-avontuur, maar worden maandag weer op Daknam verwacht. Op de website van de Waaslanders staat te lezen dat Starzynski en Ingason medische testen zullen afleggen en enkele administratieve zaken zullen regelen. Vanaf dinsdag trainen ze dan opnieuw mee met de spelersgroep.

Starzynski streek vorige zomer neer in Lokeren, maar een grootse indruk maakte de Poolse spelmaker niet in zijn beginmaanden. Vanaf de winterstop werd hij zelfs verhuurd aan Zaglebie Lubin, een club uit zijn thuisland. Daar lukte het beter, wat hem een plekje opleverde in de Poolse EK-selectie. Zijn optreden bij Frankrijk bleef beperkt tot enkele seconden in de groepswedstrijd tegen Oekraïne.

Ook Ingason moest het EK voornamelijk vanaf de zijlijn volgen. De IJslander kwam 48 minuten in actie verspreid over twee duels en maakte zo deel uit van het sprookje dat zijn land schreef. De eilandbewoners schakelden onder meer Engeland uit en moesten pas in de kwartfinale hun meerdere erkennen in gastland Frankrijk.