Belgische clubs stonden dicht bij wereldvedette: "Antwerpen lag ondergesneeuwd"

29 juni 2016 om 13:06

De Belgische competitie is in het verleden een wereldvedette misgelopen. Het had niet veel gescheeld of Jari Litmanen speelde niet voor Ajax, maar wel in de Belgische competitie. Dat onthult hij in een interview met Het Nieuwsblad.

Litmanen stond begin jaren '90 dicht bij een overeenkomst met enkele Belgische clubs. "Ik heb een paar dagen meegetraind met Genk, maar dat aanbod moest ik laten schieten omdat ik in Finland mijn legerdienst nog moest doen", vertelt hij.

Ook Beerschot VAC was een kandidaat. "Bij Beerschot heb ik slechts één keer getraind. Hun Finse trainer Martti Kuusela wilde me graag binnenhalen, maar net op dat moment lag Antwerpen ondergesneeuwd. Voetballen lukte amper, zodat ik die week vrijwel uitsluitend gejogd heb", aldus de voormalige voetballer.

Naast Beerschot en Genk kwam ook Lokeren op de proppen voor de aanvallende middenvelder. Tot een akkoord kwam het niet. "Lokeren was veel concreter. Daar speelden Paavola en Muury, twee maats van de nationale ploeg, die serieus lobbywerk verrichtten om mij naar hun club te krijgen. Net op dat moment kwam een aanbod van Ajax. Anders zou ik in Lokeren getekend hebben", besluit hij.