'Lokeren heeft De Sutter voor een peulschil uit Turkije gehaald'

24 juni 2016 om 22:40

Lokeren heeft zijn slag geslaan op de transfermarkt. De club haalde Tom De Sutter terug naar België. De Waaslanders deden dat blijkbaar ook aan een prijsje. De aanvaller zou niet zoveel gekost hebben.

De Sutter is na een minder seizoen in Turkije opnieuw in België. Hij zette zijn handtekening onder een driejarig contract bij Lokeren. De ploeg heeft hem ook voor een prijsje gehaald. In de Turkse pers klinkt het dat De Sutter is verkocht voor een som van 200.000 euro. Als Lokeren hem in de toekomst nog verkoopt, kom daar nog eens 100.000 euro bij.

Het is toch opvallend dat Bursaspor hem voor die geringe som laat gaan. De spits werd afgelopen zomer namelijk nog voor 2,5 miljoen euro weggehaald bij Club Brugge. Toen bekend raakte dat Bursaspor hem wou verkopen, was er interesse genoeg. De vraagprijs lag toen rond de één miljoen euro, waardoor veel clubs afhaakten. Lokeren bleef echter aandringen en kon de prijs nog gevoelig doen dalen. Bursaspor wou vooral van zijn hevige loon af (dat rond de twee miljoen euro per jaar zou liggen).