Kortrijk en Lokeren beginnen goed aan voorbereiding met winst in eerste wedstrijd

24 juni 2016 om 21:19

KV Kortrijk en KSC Lokeren hebben vrijdag hun eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld. Beide ploegen konden meteen vieren. Zowel Lokeren als Kortrijk wonnen hun eerste oefenwedstrijd.

KSC Lokeren had al iets te vieren met de komst van Tom De Sutter. Dat is niet het enige goede nieuws bij de Waaslanders. Zo won Lokeren zijn eerste oefenwedstrijd tegen eersteprovincialer KVV Zelzate met 0-2. Cyriel Dessers en Lewis Enoh maakten al in de eerste helft de twee enige doelpunten van de wedstrijd. De ploeg van Georges Leekens moet zaterdag opnieuw aan de bak. Dan speelt het een wedstrijd tegen KFC Moerbeke.

Naast Lokeren speelde ook KV Kortrijk een oefenwedstrijd op vrijdag. Daarin konden de Kerels meteen overtuigen. De tegenstander was KFC Aalbeke, een ploeg die vorig seizoen voorlaatste eindigde in Vierde Provinciale. Het werd 2-8 voor Kortrijk. Onder meer nieuwe aanwinst Lennert De Smul en Xavier Mercier scoorden een doelpunt. De eerstvolgende oefenwedstrijd van KV Kortrijk is op 1 juli tegen WS Lauwe.