'Twee Belgische clubs gaan de strijd aan voor Dierckx'

14 mei 2016 om 07:15

Tuur Dierckx speelt heel weinig bij Club Brugge, maar dat betekent niet dat er geen interesse voor hem is. Club wil hem volgend seizoen misschien weer uitlenen, en de kandidaten staan in de rij.

In de Belgische competitie zijn er twee ploegen die hengelen naar zijn komst: volgens Het Laatste Nieuws zou het gaan om streekgenoten Waasland-Beveren en Sporting Lokeren. Verder wordt het ook gewag gemaakt van interesse uit Nederland, maar het is niet duidelijk welke ploeg(en). Club zou ook plannen maken om het contract van Dierckx te verlengen, want voorlopig ligt hij nog maar vast tot de zomer van volgend jaar.

Dierckx is een publiekslieveling bij Club Brugge, maar het is nog steeds wachten op zijn definitieve doorbraak bij Club. Een uitleenbeurt aan KV Kortrijk werd een flop, en bij Club kon hij dit seizoen ook nog maar 5 keer rekenen op een basisplaats. De laatste weken valt hij zelfs niet meer in. De 21-jarige flankspeler heeft met andere woorden dringend nood aan wat meer speelgelegenheid.