Ondanks benarde situatie: "De finale is nog altijd het doel"

7 mei 2016 om 10:04

KV Mechelen begon erg goed in Play-Off 2, maar de Maneblussers gleden langzamerhand wel weg. Ondertussen staan de ambitieuze Mechelaars op een derde plaats op één punt van leider Sporting Charleroi. KV Mechelen-speler Tim Matthys gelooft nog in een goede afloop. 

De ploeg van Aleksandar Jankovic heeft haar lot dus niet meer in eigen handen. Het moet zelf punten sprokkelen en hopen op een misstap van Sporting Charleroi. Zaterdag moet er dus gewonnen worden van Sporting Lokeren, zeker na een één op negen. "We hebben inderdaad een 'tikske' gekregen. Het is zeker niet zo dat we willen dat het zo rap mogelijk gedaan is. We zullen er tegen Lokeren zeker niet ‘ons voeten’ aan vegen. De finale is nog altijd het doel."

Matthys wil Sporting Lokeren in het eigen Daknam een hak zetten. "Maar we hopen het seizoen af te sluiten op een positieve noot. Met een zege in Lokeren. Dan wordt het wachten op het resultaat van Charleroi. Mocht het ons niet lukken, kunnen we mits een overwinning toch op vakantie met een beter gevoel. Stel dat we verliezen, zal het toch opnieuw een tik zijn dat we krijgen", besluit Matthys in Het Laatste Nieuws