Odoi is bikkelhard voor enkele ploegmaats: "Zij zijn fysiek onvoldoende"

17 april 2016 om 12:00

Sporting Lokeren won zaterdag met 1-0 van STVV, maar is daarmee is alles ook echt gezegd. Denis Odoi zag dat de partij heel slecht was, en valt zijn teammaats openlijk aan.

Odoi wil zich in ieder geval excuseren bij de fans. "Het was een draak van een match. Het is jammer voor de supporters dat ze voor zo'n wedstrijd naar het stadion gekomen zijn. Het is terecht dat ze niet tevreden waren. Het was te weinig van ons, of van sommige spelers", staat te lezen op Sporza.

Odoi stelt zich grote vragen bij de mentaliteit van de ploeg. "Of het moeilijk is om je mentaal op te laden voor Play-Off 2? Dat is niet evident. Maar laten we eerlijk zijn: bij sommige spelers was het in januari al moeilijk om zich op te laden. Na de rust kwamen we wel gretig uit de kleedkamer, want we beseften dat we te weinig gebracht hadden en wilden aan de supporters tonen dat we er iets van wilden maken. Maar ik denk dat sommige spelers fysiek onvoldoende zijn en dan is het normaal dat je na 70 minuten stilvalt."

Odoi wil niet openlijk zeggen wie hij bedoelt, maar hij schat de kansen op Europees voetbal in ieder geval heel laag in. "Het is aan andere mensen om daar conclusies uit te trekken. Ik meen het oprecht: als we die groep winnen, dan is dat een groter mirakel dan de titel van AA Gent."